15 de març 2018

Tant se val d'on venim

Els alumnes de P-5 i 2n hem participat en l'espectacle Tan se val d'on venim.
Tant se val d’on venim és el títol del projecte de la Fundació Barça i Creu Roja que pretén donar visibilitat a la crisi de persones refugiades a través del desenvolupament de tallers d’educació en valors humanitaris dirigits a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys i les seves famílies.

L’element central d’aquests tallers ha estat un espectacle de titelles utilitzant el diàleg com a eina d’entesa i participació en la transmissió d’aquests valors. L’espectacle titellaire ha relatat la història de l’arribada d’un nen nou, el Zer, a la classe de la Ziga-Zaga, una pilota màgica de futbol que interactua amb els infants i proporciona immenses alegries a tots durant els partits a l’hora del pati. Quan ella s’assabenta de la imminent arribada del Zer, té por de no agradar-li i, sobretot, tem que no vulgui jugar amb ella. No obstant, arriba l’infant nou a l’escola i, malgrat no parlar el català, la Ziga-Zaga s’adona que es poden entendre. Comprèn que el Zer està més espantat que ella i que les seves pors eren només inseguretats, perquè no es coneixien. Gràcies a la Ziga-Zaga, el Zer aconseguirà integrar-se a la classe i als màgics i divertits partits de futbol de l’hora del pati.

La representació ens ha ajudat a posar-nos a la pell de les persones nouvingudes i, durant una estona, ens ha fet entendre les problemàtiques que han d’afrontar quan arriben a un nou país. D’aquesta manera, el poder d’una pilota màgica de futbol ens ha demostrat com l’esport facilita la integració d’aquestes persones en la nostra societat.

La representació a l'escola Pau Romeva va ser la presentació del projecte i va participar el president de la Creu Roja i el Vicepresident del Barça així com representants de l'Ajuntament de Barcelona.

Moltes gràcies per fer-nos partícips d'aquest projecte!