HEM ANAT A FER LA VEREMA!
I per fi ha arribat el dia.
Avui hem visitat una vinya i el pagès Manelic ens ha explicat les parts del cep: sarment, rabassa, circell, pàmpol, gotims.
El most l’hem embotellat.
La pagesa Hortènsia ens ha explicat com feia la seva família el vi quan ella era petita: de vegades trepitjaven i de vegades utilitzaven la premsadora. El suc queia a una mena de pou, la tina, on fermentava el most durant 21 dies.
Això de fermentar vol dir que el sucre es transforma en alcohol i es converteix en vi.
Quan hem anat al celler, que era molt fosc i silenciós, en mossèn Bótes ens ha explicat que el vi fermentat el posen a les bótes de fusta del celler i allà reposa durant molt més temps per fer vi bo.
Fer clic a l'enllaç per veure totes les fotos:
https://picasaweb.google.com/noticiespauromeva/VeremaP52015?authuser=0&feat=directlink