11 de març 2021

Setmana de la dona

Per a commemorar el Dia de la Dona hem plantejat una sèrie d'activitats per parlar sobre elles i la importància d'aquest dia. 

Hem començat parlant de què és un ofici i hem oferit una mostra d'objectes vinculats a una sèrie de feines. Davant d'aquests, sense donar-los cap consigna més, els hem demanat que classifiquin aquests segons si pensaven que eren una feina que feien els homes o les dones. 

El resultat ha estat el següent:

Veient que encara hi ha molts estereotips de gènere, hem explicat el conte del "Príncep Ventafocs".


Hem fet una conversa entorn aquest i ens hem replantejat la classificació que havíem fet a un inici. TOTS I TOTES PODEM FER TOT! Tots i totes podem i hem de netejar, tots i totes podem ser futbolistes, etc 

L'Anna de la classe de les Maraques ens ha explicat que la seva mama és policia, que ha exemplificat a la perfecció el que hem estat parlant. 

Una altra activitat entorn el Dia de la Dona ha estat la següent: Hem fet una assemblea sobre les dones de la nostra vida i a quina volíem representar per fer un mural entre tots i totes de les dones més importants per a nosaltres: mames, iaies, germanes, amigues i, fins i tot, han sorgit elles mateixes com les dones més importants. 


Un cop representades, alguns s'han animat a escriure qui eren per deixar-ne constància al mural. L'estem fent a poc a poc però us deixem un tastet per veure quines dones més espectaculars estan sortint!


Una altra activitat ha estat pujar a veure el projecte de dones científiques que està fent cicle superior. Per a explicar-nos-el hem tingut als millors representats! Els propis alumnes de cinquè. Ho han fet d'allò més bé!




Seguirem pujant més activitats que estem fent aquests dies, on la conversa i la reflexió estan tenint molt protagonisme! 

Per veure més fotografies feu clic a l'enllaç: https://photos.app.goo.gl/fW8v5HZNzU84mhUq5